tisdag 6 februari 2018

Lesson learned + två ljumna sallader

Gooooodmorgooooon! Gissa vem som kom upp i tid idag? HA. Det gjorde inte min sambo däremot. Dock handlade det om typ 20 minuter, så jämfört med mina tre timmar är det faktiskt inget att gnälla om. Är det någon slags naturlag att åtminstone en av oss måste försova oss på vardagarna? Bäst att ställa fyrdubbla klockor för att vara på den säkra sidan att det inte blir jag. Hehehe.

Jag ska fixa lite här hemma, käka frulle och packa ihop massa täcken jag har sålt innan det bär av till stallet och vakta hästar som skos. Båda ska dessutom ridas och någon gång under dagen ska jag få till ett benpass... Hmm. Bäst att börja pussla ihop dagen.

Jag måste bara dela med mig av två sjuuukt goda och enkla "recept" på ljumna sallader vi har ätit i dagarna. Ljumna sallader kan nog faktiskt kvala in som min absoluta favoritmat. En salladsbas, ett gäng krispiga färska grönsaker, avokado och eventuellt en proteinkälla samt ett gäng grönsaker eller rotfrukter körda i ugnen eller airfryern + ett gäng nötter and you're good to go. Så enkelt, så så så gott och kan varieras in i oändligheten. 


Först ut: halloumisallad med quinoa. Halloumi är ju life, så vad kan gå fel? Babyspenat, romanticatomater, gurka, rödlök, kokt quinoa tricolore, torkade aprikoser, halloumi, salta mandlar.


Och så gårdagens middag - det kanske inte ser mycket ut för världen, men DAMN. Vansinnigt gott! Ruccola, ugnsbakad blomkål och aubergine, avokado, kikärtor, cashewnötter och en enkel dressing på tahini, limejuice, vatten, vitlök och salt. 

Ha en fin tisdag vänner och ovänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar