måndag 5 februari 2018

Kikärts- och belugalinsgryta med spenat


Ja. Alltså, jag kan hålla med om att det här inte är den mest bildsköna maträtten på jorden. Men i frågan om välgörande för kroppen och samtidigt jävligt gott kan den nog mycket väl ta hem förstapris. Inspiration till detta fick jag från Organic by Mommy - tack för det! Jag fullkomligen älskar olika lins- och böngrytor med mustig kryddning. Så förbannat gott så man inte ångrar en sekund att man gjorde storkok som skulle ha kunnat göda en barnfamilj på åtta pers plus eventuellt hungriga grannar. Det vill säga, jag kommer definitivt att laga detta igen. Att pimpa en kikärtsgryta med belugalinser och spenat - vilket genidrag! Lova att ni testar.


Ingredienser
2 dl belugalinser
1 pkt kikärtor
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 stora tomater
200 g bladspenat
2 dl kokosgrädde + lite vatten
Limezest av 1 lime
en rejäl skvätt grönsaksfond
Gurkmeja, cayennepeppar, svartpeppar

Gör såhär
Klyfta löken och fräs den mjuk i olja. Addera vitlök och krydda frikostigt med gurkmeja och cayennepeppar. Häll på bladspenaten (om du använder fryst) och låt den tina i kastrullen. Addera två hackade tomater, limezest, grönsaksfond, kokosgrädde och vatten. Lägg till belugalinser och låt koka upp. Sjud tills linserna är klara. Addera kikärtor och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med vitkålsris och ännu mer bladspenat (because why not). Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar