torsdag 18 januari 2018

På riktigt den här gången

Ja, ja. Vi vet hur det har gått de senaste gångerna. Ni behöver inte påminna mig.

Jag lever ett hektiskt liv där jag ständigt försöker pressa in fler saker än vad som rimligtvis borde få plats. Att lägga till ytterligare ett tidskrävande element i en redan fullpressad sillburk är kanske inte det mest begåvade, vilket också är en av anledningarna till att jag misslyckas gång på gång. En annan anledning till att jag lägger ner blogg på blogg är för att mitt intresse för ämnet falnar, jag tappar tonen i inläggen, glöden och inspirationen, allting känns mest ihopslafsat och en sak kan jag säga er, att ihopslafsade skrivna publikationer är INTE något som en perfektionist uppskattar. Även om det rör sig om blogginlägg publicerade på en blogg utan besökare.

Jag tampas ständigt med om jag ska enbart ha en provat blogg, som alltså enbart jag kommer åt. Det lockar mig - att kunna skriva av sig obehindrat, utan att tänka på framtida arbetsgivare eller vilken släkting som kan tänkas hitta bloggen. Samtidigt vet jag att jag måste ha en viss press för att faktiskt prestera och göra det kontinuerligt. En publik blogg ger mig precis den härliga pressen. Samtidigt blir man (läs: jag) sårbar, på något vis, över att skriva detaljerat om mitt liv. Det har ju ingen annan med att göra, egentligen.

Jag tror att vi pausar den här delningsfrågan tills vidare.

Men oavsett känner jag ett starkt behov av att kunna skriva av mig och samtidigt hålla igång min svenska i skrift (annars sker ju all skrift på engelska, vilket givetvis är utvecklande för engelskan, men som oundvikligen gör att svenskan hamnar i skymundan). Jag behöver någonstans att ventilera mina tanker och åsikter i skrift. Jag vill ha viktiga händelser dokumenterade för att senare kunna ha en inblick i hur det är att vara, tänka och resonera som  Miranda, 24 år. Många gånger som jag har bloggat har jag gjort det med andra mål i sikte. Det här kommer jag att skriva 100 % för min egen skull. Och vill ni ändå ta del av detta - varsågoda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar