torsdag 25 januari 2018

Grovt nötbröd


Alltså det här nötbrödet!!!! Ja, samtliga utropstecken är berättigade när vi pratar om detta. Jag blev grymt sugen på ett grovt bröd att rosta och hittade inspirationen till det här brödet hos Åse på 56kilo.  Jag ändrade om lite efter vad jag hade hemma och gjorde det mejerifritt, men satan vad gott det blev. Jag tror inte att jag behöver skriva en novell om varför ni ska testa att baka det här brödet - göre ba. Tur att jag har halva frysen full nu. Synd bara att mina avokado vägrar samarbeta. 


Ingredienser
6 ägg
Nötmjöl (2 dl hasselnötter, 1 dl valnötter, 1 dl sesamfrön)
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl nyponskal
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1,5 dl kokosgrädde
1 msk äppelcidervinäger
0,5 dl neutral rapsolja

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 C. Mal ingredienserna till nötmjölet i en mixer. Blanda med fiberhusk, salt, bakpulver, nyponskal, solrosfrön och pumpafrön. Vispa äggen fluffiga (ca 5 min). Vispa ner kokosgrädde, äppelcidervinäger och rapsolja. Blanda ner äggsmeten med de torra ingredienserna. Låt smeten svälla ca 15 min. Häll alltihop i en brödform (1 liter) och grädda i ugnen 80 min. Låt därefter brödet gå 20 min på eftervärme. Ta ut, låt svalna helt och skär upp i skivor. Förtär med vördnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar