måndag 22 januari 2018

Fylld zucchini med soltorkade tomater och fetaost

Häromdagen när jag var och handlade med mami (gud, det lät precis som att jag var fem år när jag skrev den meningen) hittade jag RUNDA zucchini! Så häftigt! Har ni sett runda zucchini förut? Inte hade jag det i alla fall. Genast tänkte jag att de borde gå att fylla ungefär som paprikor. Inte för att man inte kan gröpa ur och fylla en vanlig, avlång zucchini, men det är ju faktiskt roligare att äta ur en liten skål med hatt än en båt. Are you feeling me?


Zucchinisarna (plural av zucchini, någon?) fyllde jag med en röra av lite zucchinikött, lök, vitlök, soltorkade tomater, oregano, chili, svarta bönor och tomatkross. Toppade med fetaost och körde i ugnen tills de såg fina ut. Och de var inte bara fina, utan supergoda också. Lägligt att jag publicerar det här inlägget på meatfree Monday. Hehe. Varsågoda till inspirationen.


Kolla hatten! På svaj! Haha! Jag sa ju det. Mycket roligare än båtar.


Ingredienser:
4 runda zucchini(sar?)
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1/2 pkt torra soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
1 rejäl skvätt grönsaksfond
Oregano, basilika, salt, svartpeppar, chiliflakes
1 tetra svarta bönor
3/4 pkt fetaost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 C. Skär hatten av zucchinisarna och gröp ur köttet. Fräs lök och vitlök i smör. Hacka zucchiniköttet från två av zucchinisarna (ok det låter faktiskt löjligt. Byter härmed till "zucchinierna" som egenpåhittad pluralform) och stek med tills all vätska har kokat bort. Hacka de soltorkade tomaterna och addera dem samt krossade tomater, fond och kryddor. Låt koka ihop en stund. Addera de svarta bönorna och fyll därefter zucchinierna med röran. Toppa med fetaost. Gratinera i ugnen ca 20-25 min eller tills fetaosten har fått fin färg. Servera med sallad och kanske någon kall sås. Slurp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar