torsdag 25 januari 2018

Dags att hoppa in Ella!

I år blir mitt lilla hjärta hela fyra år gammal. Och vad betyder fyraårsåldern? Nej, jag tänker inte på varken unghästtrots, växtvärk eller fyraårschampionat, utan inhoppning.  Min bestämda uppfattning är att alla hästar ska hoppas in,  oavsett måldisciplin senare i livet.  Hoppningen medför så otroligt mycket positivt till unghästarna och då särskilt till framtida dressyrhästar. Dels blir de av med mycket tittighet och spändhet och vidare är det ett utmärkt sätt att träna rakriktning, balans och samling utan att de fattar själva att de tränar. Ha! Allt för att lura de små liven. Närå. Men likväl är det dags för min lilla lady att börja sin trevande hobby-hoppkarriär.

Och när jag säger trevande, gott folk - då menar jag verkligen trevande. Nu har jag haft framme bommar och små sockerbitar hela två gånger sedan i helgen. Jag kan meddela att bommar, det går fint. Både att skritta, trava och galoppera över. Små cavaletti (which is, basically, upphöjda bommar 10 cm från backen) går också bra. Men så fort man har ridit ca 15 minuter max får fröken mjölksyra och då är det inte fullt lika roligt längre. Då är det roligare att, typ, springa vid sidan. Då slipper man ju hoppa. Smart! Idag ska vi göra ett nytt försök, om det inte är tusen pers i ridhuset och blåser storm.

Hon kommer nog på att det är roligt snart. Vad det lider. Ehh.


Hon kommer ju emellertid undan med en hel del pga att hon är helt BEDÅRANDE. Så gullig så hjärtat smälter /Mvh helt opartisk i fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar